Skip to main content

Slutt å sammenligne deg med andre på sosiale medier

Slutt å sammenligne deg med andre på sosiale medier

Det kan være en felle

Som de fleste andre som jobber med sosiale medier og web, merker jeg også at det er lett å sammenligne seg med andre, jeg ser og beundrer mange av mine konkurrenter.

Det kan være inspirerende og motiverende, men å sammenligne blindt kan være mer skadelig en godt. Hvordan kan du stoppe dette? Ingen er jo 100% perfekte og ikke tro på alt du ser av skryt på internett.

Når du er online er det lett å bare vise de positive tingene og dermed skjule sannheten. Folk som bare deler det positive, skaper et falskt bilde.

Suksess er summen av mange faktorer, og det meste er svette og hardt arbeid. Dette finner du ikke i skryte postene. Husk at du bare ser en liten del av virkeligheten. La det motivere deg, ikke omvendt.

Ikke vær misunnelig - bli inspirert!
Det er flott å observere hvordan folk fra vår bransje som kommer til toppen. Men hvis vi føler at vi jobber hardere, men med dårligere resultater, kan dette føre til frustrasjon og misunnelse. Det er forståelig, men det er det verste man kan gjøre.
Jobber du hardt eller hardere en din konkurrent, oppnår du suksess til slutt.

La deg inspirere, ta det som en motivasjon til å utføre enda bedre.
En fin måte å kvitte seg med negative tanker er faktisk å skrive noen vennlig ord på en post og skryte av din konkurrent, når de viser et oppdrag de har utført i sosiale medier. Du vil umiddelbart føle deg bedre, samtidig som du bygger broer, og ikke brenner :) Hver dag skal du streve for å oppfylle dine drømmer og mål, føl deg trygg. Du er unik. Sett pris på hvor mye du har oppnådd, skal du sammenligne deg med noen, sammenlign deg selv med den tidligere deg og se hvor mye du har lært. Vær stolt av det du har oppnådd, hva andre har som mål betyr ingen ting, vær stolt av dine prestasjoner. Blir fornøyd med den minste suksessen du oppnår.

Tips om hvordan lykkes...
Det finnes hundrevis av tips på hvordan du skal lykkes med det du gjør og tipsene kommer fra folk som har lykkes kanskje med disse tipsene. "Slik får du flere følgere", "Ikke post for sjelden", "Ikke post for ofte", "Slik lykkes du online", o.s.v. Det finnes sikkert mange gode tips, men det viktigste er at du har troen på det du gjør. Til og med jeg har prøvd noen ganger å gi noen tips i bloggen min og tipsene jeg gir er basert på det som fungerer for meg. Jeg håper noen av tipsene har vært til inspirasjon, men det er bedre om du leser slike tips med litt andre øyne. Bli inspirert, ta med deg det som du tror fungerer for deg og legg til det som passer for deg.
Ingen er 100% like, så det som fungerte for meg, fungerer ikke like godt for deg. Når du ser noen i sosiale medier skryter av det du kaller drømme oppdraget de nettopp har landet. La deg inspirere til å gjøre en bedre jobb hvis du hadde fått nettopp den oppgaven. Plutselig en dag, kommer det henvendelse som er helt lik som drømme oppdraget og du kan nyte suksess og at du gjorde det bedre.

grafisk design, markedsføring, identitet, sosialemedier