Skip to main content

Regnskapsmareritt tips

Regnskap skremmer mange

Det er aldri noen snarveier når det kommer til regnskapet, men det er ofte mange gode tips der ute. Her får du mitt gründertips.

Mine første år med enkeltmannsforetak fikk jeg god hjelp til regnskapet av en tidligere regnskapsfører, dette var betryggende og fint.
Vi hadde en såkalt bytte avtale, hvor vi hjalp hverandre. Ikke mange er så heldig, når de velger å starte for seg selv.
Etter noen år, ønsket denne regnskapsføreren å pensjonere seg og faktisk flytte til et annet sted av vårt langstrakte land.

Med andre ord, jeg måtte finne meg en ny regnskapsfører som da ville begynne å koste meg penger eller finne en annen løsning.
I denne perioden så jeg mye reklame om Fiken overalt og det hørtes ut nesten for godt til å være sant.
Men neida, regnskap er jo ikke så vanskelig egentlig.

Det handler jo mest om å selge tjenester og produkter og alt dette styrte jeg jo selv med min gamle regnskapsfører.
Jeg pratet med noen regnskapsbyråer, men falt til slutt på dette med å gjøre alt selv.

Fiken + Sjekk regnskapet = Sant

Hos Fiken har de gjort det enkelt, der heter det du selger for "Salg" og det kjøper for "Kjøp" og 99% av regnskapet er jo nettopp det. Når du selger noe oppretter du bare en faktura ved å trykke på salg og kjøper du noe, trykker du på kjøp. Du kan laste opp fakturaer eller få de tilsendt direkte til ditt Fiken system. De har også en app som du kan skanne f.eks. en kvittering hvis du kjøper noe til firmaet i en butikk. Så fort du har skannet kvittering, kommer forslag opp på hvilken konto den skal bokføres og den husker og gjenkjenner. Det er utrolig enkelt. Kvittering kan du da kaste, for den ligger da i skyen på din Fiken løsning.
Stort sett 99% av tiden klarer jeg å fikse alt selv i Fiken. Når man skal betale moms og skatt, finnes det forklaringer på det meste i mange support artikler og webinarer man kan se på hos Fiken support. Man kan også sende melding til support hos Fiken og få hjelp til det meste. Fiken er enkelt å koble opp mot Altinn, så moms oppgave fører du direkte i Fiken ogsp signeringen, så sendes dette bare til Altinn. Du kan også koble Fiken opp mot bank kontoen, slik at du sender betalinger direkte til banken.

Høres ikke dette fantastiske ut?

Siden jeg startet med Fiken for tre år siden, har jeg opplevd at supporten til Fiken ikke har fungert som ønsket 3-4 ganger. Det jeg trengte hjelp med var feil føringer av meg og det var ikke så lett å få hjelp med dette, fordi Fiken support kan ikke logge inn på ditt system. De kan bare guide deg og komme med råd. Med andre ord, jeg trengte å finne hjelp som ikke Fiken kunne tilby. Ikke så lett for Fiken heller å skjønne feilen min, så lenge jeg kanskje forklarte på min måte.

Er du som meg og du klarer det meste selv, men så kan det skje at du plutselig trenger hjelp allikevel?

Vetle i Sjekk regnskapet var redning

Vetle og resten av gjengen i Sjekk regnskapet hjelper deg når du har behov og i tillegg kan du lære deg mye om regnskap på forståelige måte. Selv om jeg synes regnskap er enkelt, er det jo noen ganger man trenger litt hjelp og gode tips. Sjekk regnskapet kan du også gi tilgang til ditt Fiken system og de kan hjelpe deg med feil du gjør selv eller ting du ikke forstår.

Sjekk regnskapet har bl.a. en Facebook gruppe hvor du kan spørre om hjelp og du kan få mange gode tips. Ukentlig kommer det tips og videoer, som gjør hverdagen enklere. De arrangerer også aktuelle webinarer ofte, så du kan få svar og hjelp til det du har behov for å gjøre den perioden. Jeg kan virkelig ikke rose gjengen hos Sjekk regnskapet nok, så derfor ville jeg skrive dette. Så kanskje andre i lignende situasjon kan få gleden av Sjekk regnskapet og en bedre og billigere regnskaps hverdag.

Jeg må også nevne følgende om Sjekk regnskapet og Fiken, det er prisen du betaler, det kan ikke måle seg prisen du betaler for engasjere et regnskapsbyrå på fast basis. Summen begge disse koster i året, er den samme mange som betaler hver måned for en regnskapsfører.
Så ikke bare får du bedre regnskaps hverdag, du sparer også tusenvis av penger.

Dette er kanskje det beste grunder tipset jeg har skrevet om hittil og ønsker du å få hjelp av Sjekk regnskapet, trykker du på følgende lenke får å registrere deg:Har du ennå ikke begynt med Fiken, men lyst til å prøve gratis i 30 dager, kan du trykke på denne knappen:

NB! Hvis du , kan jeg verve deg og da får du 60 dagers gratis prøveperiode!

"Spre gjerne dette tipset til andre som burde høre om dette. Be de også om å bruke lenkene jeg har oppgitt, da får de ekstra god avtale."

grundertips, regnskap, Sjekk Regnskapet, Fiken