Skip to main content

Nerdete, men morsomt

Live statistikk for nyhetsbrev og hjemmeside besøk

Live statistikk for nyhetsbrev og hjemmeside besøk

Her om dagen når jeg laget en innlegg om banner på min blog, da fikk jeg en ide jeg vil teste ut.

Ideen var å sende ut et nyhetsbrev til håndtverkere om banner og hvilke muligheter dette gir deg i forhold til billig markedsføring. Jeg brukte derfor en lørdagskveld på å samle offentlige epost adresser til håndtverkere i området Oslo og Akershus.

Så noen dager seinere laget jeg nyhetsbrevet som jeg skulle sende.
Nyhetsbrev med statistikkJeg planla at jeg live skulle følge hvor mange som åpnet nyhetsbrevet, siden nyhetsbrevet innhold linker til innlegget om bannere på bloggen og andre håndtverksrelaterte innlegg. Da kom jeg plutselig på at jeg også kunne se live statistikk på de som besøkte hjemmesiden, via en gratis tjeneste fra Google som heter Analytics, Det var veldig interresant å se, fordi jeg kunne se hvilke mail adresser som åpnet nyhetsbrevet fra meg og klikket seg videre inn på siden.Se åpne og klikk statistikk for ditt nyhetsbrev

Jeg valgte å følge den som var mest aktiv, det gikk ikke lenge før den jeg fulgte gikk til siden for kontaktinformasjon på min hjemmeside. Men det mest morsomme var at plutselig dukket det opp en telefon fra et hittils ukjent nummer og det var den samme "kunden" som valgte å ta en telefon basert på innholdet i nyhetsbrevet.

En annen morsom ting er at denne kunden starter samtalen med å fortelle at han hadde mottatt søppel epost fra meg, men at han likte prisen på bannere. Da måtte jeg bare svare at det er ikke ofte at "søppel" epost får noen til å ringe :)

For å si det på en annen måte, det er ikke ofte jeg sender ut "søppel" epost ;) Men det var veldig gøy å se med massevis av gratis teknologi, hvilke muligheter som finnes. Her fulgte jeg altså kunden, fra han åpnet epost og til han ringte noen få minutter seinere. Mer effektiv reklame en dette, skal du lete lenge etter.

Har du behov for denne muligheten men du trenger hjelp til å sette dette opp, eller du vil i gang med nyhetsbrev eller kanskje du ønsker kun månedlig statistikk tilsendt på e-post, ta kontakt så finner vi en løsning.

Gratis tjenestene jeg bruker er:
- Hjemmeside statistikk: Google Analytics
- Nyhetsbrev: Mailchimp (gratis for inntil 2000 adresser)

markedsføring